Door de mogelijke Brexit moet Nederlandse digitale sector juist nu zijn gezicht laten zien

Groot-Brittannië staat momenteel volop in de schijnwerpers door het naderende referendum over het lidmaatschap van de EU van het land. Of de zogenaamde Brexit er nou wel of niet komt: voor de Nederlandse digitale infrastructuur sector liggen er volop kansen aan de overkant van de Noordzee, die in het geval van een Brexit alleen maar groter zullen zijn. Daarom organiseert Digital Gateway to Europe in samenwerking met handelsroute.nl een handelsmissie voor de sector naar Londen, het financiële hart van Europa met een hoge concentratie (fin)tech bedrijven.

Topsector

De Nederlandse digitale infrastructuur behoort tot de top van de wereld. We beschikken over de kennis en knowhow om ook buitenlandse partijen te bedienen bij het optimaliseren van hun digitale infrastructuur. Iets waar wij met recht trots op mogen zijn, maar we moeten onze reputatie wel voortdurend waarmaken als we internationaal willen blijven meespelen. Het mooie is dat het mes in dit geval aan twee kanten snijdt: we kunnen buitenlandse partijen helpen om hun digitale business te optimaliseren, en tegelijkertijd biedt het de kans om voet aan de grond te krijgen op markten buiten Nederland. Iedereen wint dus als we er voor zorgen dat we als sector op de juiste momenten ook acte de présence geven. In Londen alleen al heeft de markt een omvang van 27 miljard dollar. Nederland heeft al een goede exportpositie in Groot-Brittannië opgebouwd in heel veel andere sectoren, en het is hoog tijd dat de digitale sector zich daaraan toevoegt.

Het is uiterst belangrijk over de grenzen ons gezicht laten zien om in het buitenland relevant te blijven. Het Verenigd Koninkrijk is daarvoor een voor de hand liggende bestemming: het land is een van de grootste handelspartners van Nederland en wij bieden de Britten het ideale landingspunt om de Europese markt te betreden. Zeker als de Brexit er echt van komt, waardoor de kloof tussen de Britse en Europese markt groter zal worden.

Dezelfde taal spreken

Reden genoeg om aansluitend op de Cloud Expo in Londen een handelsmissie te ondernemen van 13 t/m 15 april om tijdens de expo opgedane kennis en contacten uit te breiden. Het gaat dan niet alleen om vakinhoudelijke kennis en diensten, maar ook om het feit dat Nederlanders als enigen in Europa de Engelse taal goed beheersen waardoor samenwerkingen en partnerships niet gehinderd worden door een taalbarrière. Dat lijkt een detail, maar is feitelijk cruciaal en voor onze sector één van de Unique Selling Points.

Verbinding leggen is één ding, maar als je over de grens zaken wilt doen moet je wel weten hoe de business culture in elkaar steekt en wat de do’s en dont’s zijn. Daar zal dan ook uitgebreid aandacht voor zijn, onder andere door meetups met experts die de weg kunnen wijzen op de Britse markt. Onder andere UK Invest, KPMG en Broadgroup zullen presentaties geven om kennis op te doen over belangrijke aspecten van het zakendoen in Engeland voor onze sector. Deelnemers van de missie zullen ook bezoeken afleggen aan Google Campus, hostingpartijen (i.s.m Kingston), veelbelovende startups en de London Internet Exchange (LINX).

Come fly with us

Voor deze handelsmissie is er een mogelijkheid om gesteund te worden door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De deelnemersvergoeding voor deze handelsmissie kan voor iedere deelnemer zo mogelijk volledig vergoed worden.

Er staat ons, kortom, niets in de weg om waardevolle contacten en kennis op te doen over de Britse markt en ons stevig te profileren bij onze Britse buren. De vraag is: waar wacht u nog op?

Meer informatie en aanmelden

Digital Gateway to Europe

Zoeken
Related
nieuws
Mei-inzet
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Website-inzet-april
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
DINL oktober
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...