Digitale sector in het zonnetje tijdens HostingCon Europe 2016

Op 11 en 12 oktober zal weer de jaarlijkse HostingCon Europe gehouden worden, één van de grootste events voor de hosting- en cloudsector ter wereld. Ook dit jaar zal HostingCon Europe in Amsterdam worden georganiseerd. En die gelegenheid moet aangegrepen worden om de Nederlandse digitale sector bij een groot internationaal publiek in het zonnetje te zetten.

Dat zal dan ook zeker gebeuren in de vorm van een soort ‘Holland House’ stand, waarin o.a. Stichting DINL, Digital Gateway to Europe en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) aanwezig zullen zijn. Hier kunnen internationale bezoekers zich uitgebreid laten informeren over wat Nederland te bieden heeft. En andersom zullen Nederlandse digitale entrepreneurs zich kunnen oriënteren op het betreden van een buitenlandse markt én zich kunnen laten informeren hoe zij dit moeten aanpakken en welke ondersteuning er beschikbaar is.

De locatie ‘Amsterdam’ had wat dat betreft niet beter kunnen zijn: HostingCon Europe wordt dit jaar groter opgezet dan voorgaande jaren. Daarnaast is Nederland en vooral de regio Amsterdam een zeer gewilde hotspot voor allerlei internationale bedrijven die actief zijn in de digitale economie. En dat is niet voor niets: naast een digitale infrastructuur die tot de wereldtop behoort, kan Nederland zich beroemen op een aantrekkelijk (fiscaal) vestigingsklimaat en uitstekende ondersteuning vanuit bijvoorbeeld het NFIA voor buitenlandse partijen die zich in Nederland willen vestigen.

Buitenlandse partijen die dat serieus overwegen kunnen eventueel op 13 oktober dan ook nog mee met de ‘Launchpad’, een bustocht langs enkele datacenters en o.a. de AMS-IX om de nederlandse topvoorzieningen ook echt te voelen, te zien en te ruiken.

De aanwezigheid van een dergelijke stand op HostingCon Europe 2016 met navolgend Launchpad is uniek en is specifiek bedoeld als brug tussen buitenlandse én Nederlandse partijen in de digitale economie. Er zullen dus geen productpresentaties zijn, maar wel andere ‘Hollandse Waar’. Buitenlandse bezoekers zullen uitgenodigd worden om kennis te maken met al hetgeen Nederland te bieden heeft. Daarbij kan een goede stroopwafel natuurlijk niet ontbreken, maar ook de aanwezigheid van Nederlandse bezoekers uit de sector is essentieel. Tijd dus om op HostingCon Europe 2016 de handen ineen te slaan en als Nederlandse digitale sector te laten zien waartoe we in staat zijn.

Meer informatie over het Lauchpad kunt u vinden op http://www.digitalgateway.eu/launchpad.html

Stichting DINL kan onder bepaalde voorwaarden gratis toegang tot HostingCon Europe 2016 verzorgen. Meer informatie.

Zoeken
Related
nieuws
Mei-inzet
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Website-inzet-april
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
DINL oktober
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...