HR & tech: Hoe bereid je medewerkers voor op een toekomst met technologie?

Elke organisatie krijgt steeds meer te maken met data, artificial intelligence (AI), blockchain en andere digitale technologieën. Om met deze verschillende technologieën mee te kunnen bewegen en ervan te profiteren, is het cruciaal om als organisatie de juiste competenties in huis te hebben.

Hoe weet je als HR-professional welke competenties jouw organisatie in de toekomst nodig heeft? En hoe zorg je er vervolgens voor dat medewerkers deze competenties ontwikkelen?

In dit webinar vertellen ervaringsdeskundigen en experts hoe je dit als HR-professional kunt aanpakken.  Je krijgt in korte tijd inspiratie en tips om ook in jouw organisatie weer een stap verder te komen op de weg naar een digitale toekomst.

Dit webinar wordt georganiseerd door de Nederlandse AI Coalitie, de Human Capital Agenda ICT en de Dutch Blockchain Coalition. Deelname is gratis.

Programma

Casus: het ontwikkelen van digitale competenties door Philips 

Hoe kun je als HR zorgen dat je digitaal leiderschap & talent aantrekt en je huidige medewerkers ‘fit for future’ maakt (buy-, build-, partner strategy). Elementen die aan bod komen, zijn: assessment van digitale competenties tijdens het recruitmentproces, moeilijkheden op de arbeidsmarkt (en hoe ga je daarmee om), de noodzaak van ‘T-shaped profiles’.

Spreker: Saskia Velthuizen is het hoofd HR voor de Chief Technology Office/Research organisatie van Philips. Ze is medeverantwoordelijk voor de Digitale Transformatie van de R&D functie binnen Philips wereldwijd, met een nadruk op data & AI.

Impact van AI op rollen en werkprocessen in de organisatie

Wij zien dat organisaties bij de implementatie van AI te maken krijgen met een aantal managementuitdagingen. Tijdens deze sessie zullen we vooral ingaan op nieuwe rollen die ontstaan in de organisatie en de impact van de AI op bestaande werkprocessen. Hoe kunnen we onze mensen voorbereiden op het werken met AI?

Spreker: dr. Marlous Agterberg, research en valorisation manager bij KIN Center for Digital Innovation van de Vrije Universiteit en coauteur van het boek S.L.I.M. managen van AI in de praktijk

Hoe laat je medewerkers leren?

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers voortdurend de capaciteiten leren die nodig zijn om relevant te blijven? Tijdens deze sessie doorlopen we de 5 stappen om impactvolle leertrajecten te realiseren. Elke stap wordt gedemonstreerd met echte casestudy’s

Spreker: Bo Dury is het hoofd van Learning Management bij Growth Tribe. Bo is een expert in het bouwen van effectieve leertrajecten en in het meten van de impact ervan.

Arbeidsrechtelijke aspecten van digitalisering

Wanneer is een verandering een wijziging van een functie die ‘part of the job’ is, wanneer is er sprake van een gewijzigde en dus nieuwe functie? Welke rol kan de ondernemingsraad spelen? En welke rol kan een vakorganisatie spelen in scholing?

Spreker: Katja van Kranenburg is partner bij advocatenkantoor CMS. Daarnaast is ze o.a. hoofd Human Capital Agenda bij de Dutch Blockchain Coalition en voorzitter van de werkgroep Human Capital van de Nederlandse AI Coalitie.

Aanmelden voor het webinar kan via deze link. 

Zoeken
Related
nieuws
Website-inzet-april
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
DINL_digitaal_kamerlid_van_het_jaar
Den Haag, 17 november 2023 – Barbara Kathmann is tijdens het 25e ECP Jaarfestival uitgeroepen tot het Meest Digibewuste Kamerlid...
nieuws
DINL oktober
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...