Digital Gateway to Europe organiseert handelsmissie naar Stockholm

In een wereld waarin president Trump handelsverdragen wil opzeggen, de EU in zijn voegen kraakt en de Britten voor een ‘harde’ Brexit gaan, moet de Nederlandse digitale sector zich juist nu blijven inzetten voor internationale samenwerking. Digital Gateway to Europe pakt daarom de handschoen op en zal ook dit jaar weer meerdere handelsmissies organiseren. Daarnaast is een nieuwe website gelanceerd en zal meer ingezet worden op het samenbrengen en verspreiden van informatie.

Naast een handelsmissie naar Stockholm in mei (zie hieronder) zal Digital Gateway to Europe in 2017 ook handelsmissies naar New York City, San Francisco & Silicon Valley en Portugal organiseren. Wilt u meer weten over het programma van Digital Gateway to Europe? Raadpleeg dan de calendar op de vernieuwde website.

Handelsmissie naar Stockholm

Nederlandse bedrijven in de digitale sector die hun vleugels willen uitslaan naar het buitenland, zullen wellicht niet direct aan Scandinavië denken en veelal eerst naar onze directe buren zoals Duitsland en België kijken. Dat is een gemiste kans, want we hebben veel overeenkomsten met onze noorderburen. Daarom neemt Digital Gateway to Europe van 8 tot en met 11 mei aanstaande de Nederlandse digitale sector mee naar het Zweedse Stockholm. Daar zullen onder meer het Nordic eCommerce Summit en verschillende bedrijven worden bezocht.

Stijn Grove, directeur van Digital Gateway to Europe over de keuze voor Zweden: “Recent verscheen een rapport van de Boston Consulting Group waaruit bleek dat Zweden wereldwijd een van de koplopers is als het gaat om de kwaliteit van de digitale infrastructuur. Net als in Nederland is de Zweedse digitale economie dan ook een snel groeiende pijler onder het totale Bruto Nationaal Product in Zweden. Tegelijkertijd blijkt dat momenteel investeringen in de digitale infrastructuur in Zweden achterblijven. Daar is mogelijk een rol weggelegd voor Nederlandse partijen. Ook op het gebied van eCommerce liggen er volop kansen in Zweden.”

Marc Gauw, organisator van de handelsmissie: “Het interessante is dat Zweden en Nederland elkaar veel te bieden hebben. En Nederland heeft daarbij als Digital Gateway to Europe dankzij haar ligging natuurlijk een streepje voor. Dat maakt het voor Zweedse partijen interessant om te onderzoeken of zij vanuit Nederland hun data en diensten kunnen distribueren naar de rest van Europa. We zullen tijdens deze handelsmissie dan ook veel tijd inruimen voor het in contact brengen van onze delegatie met Zweedse bedrijven en organisaties. We bezoeken netwerksessies en zelfs een galadiner. Met zoveel overeenkomsten hoeft niet lang afgetast te worden wat voor vlees men in de kuip heeft: er kan snel over de inhoud gesproken worden. De Zweden hebben een zelfde pragmatische mentaliteit als Nederlanders als het op zakendoen aankomt. ”

Een digitale infrastructuur die zich kan meten met die van Nederland, een snel groeiende markt voor digitale diensten en het bijbehorende ecosysteem en een hoogopgeleide beroepsbevolking die net zoals de Nederlanders haar talen spreekt. Zweden is op het eerste oog een walhalla voor partijen die graag in het buitenland actief willen worden of Zweedse bedrijven willen bedienen vanuit Nederland. Grove: “De handelsmissie wordt echt een crash course zakendoen in Zweden. We hebben een vol programma zodat deelnemers zoveel mogelijk indrukken kunnen opdoen. Wereldwijd mag internationale vrijhandel dan wel onder druk staan, maar het internet en digitale bedrijvigheid kennen geen landsgrenzen. We moeten daarom het initiatief blijven nemen en de samenwerking in het buitenland opzoeken.”

De handelsmissie naar Stockholm zal plaatsvinden van 8 tot en met 11 mei 2017. Geïnteresseerden kunnen via deze link meer informatie krijgen of zich direct aanmelden. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een missievoucher te krijgen van het RVO ter waarde van €1500,- voor deze missie. Meer informatie.

Zoeken
Related
nieuws
Binnenhof
In aanloop naar Prinsjesdag roepen vertegenwoordigers van de digitale infrastructuur sector het kabinet op tot de realisatie van een ‘Nieuwe...
nieuws
The Hague
Stichting DINL heeft samen met de Vereniging van Registrars gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te reageren op de Interconsultatie over...
nieuws
Deltawerken
In een interview met Computer Weekly vertelt Michiel Steltman, directeur van stichting DINL, waarom de Nederlandse economie gevaar loopt door...