“Weinig mensen realiseren zich hoe belangrijk de digitale infrastructuur voor Nederland is”

Ynvolve is al sinds 2006 actief als system integrator voor Managed Services Providers (MSP’s) in meerdere Europese landen en voor deze doelgroep optimaliseren ze infrastructuren in datacenters. CEO Martijn Niessen weet vanuit zijn jarenlange ervaring als geen ander hoe belangrijk de digitale infrastructuur voor de Nederlandse economie is en daarom is hij vanuit Ynvolve als samenwerkingspartner bij DINL betrokken.

“Als hybride system integrator bedienen we vanuit twee kantoren in Nederland en Tsjechië niet alleen bekende bedrijven als GoDaddy en SolarWinds, maar ook een groot aantal relatief kleine Europese MSP’s die verschillende nichediensten aanbieden. Onze missie is om voor de doelgroep Managed Service Providers de infrastructuren in datacenters te optimaliseren.”, zegt Martijn Niessen, CEO van Ynvolve. “Dat doen we niet alleen door standaardisatie van de infrastructuur, maar we kijken ook hoe we de performance van het netwerk kunnen optimaliseren. Door technologieën van verschillende generaties te gebruiken, realiseren we in de praktijk kostenbesparingen van veertig tot vijftig procent.”

Digitale infrastructuur

“Als we kijken naar de Nederlandse digitale infrastructuur, dan hebben we nu een relatieve voorsprong op andere landen om ons heen. We beschikken over de AMS-IX en er komen hier zeekabels aan land en daar hebben we als Nederland veel voordeel van. Als ik kijk naar de datacenters in Nederland, dan zie ik wel een uitdaging. Ze gebruiken veel stroom en dat is met name rondom Amsterdam een probleem. Het is heel belangrijk dat de schaalbaarheid van onze digitale infrastructuur op peil blijft. We zijn nog niet te laat, maar het is nu wel tijd om door te pakken. Ik denk dat heel weinig mensen zich realiseren hoe belangrijk de digitale infrastructuur voor Nederland is.”, zegt Martijn Niessen. 

Ynvolve werkt al een aantal jaren actief samen met DINL. Niessen vindt het een goede zaak dat DINL het belang van onze digitale infrastructuur onder de aandacht van de politiek brengt. “Onze digitale infrastructuur speelt een belangrijke rol bij de economische ontwikkeling van Nederland. Deze ontwikkeling is niet alleen belangrijk voor individuen, maar heeft ook een positieve invloed op de werkgelegenheid en digitale bereikbaarheid van bedrijven als individuen. Datacenters zijn meer dan stroomverbruikers. Ze zorgen direct en indirect voor meer economische bedrijvigheid. Als Nederland moeten we op ICT-gebied op de toekomst zijn voorbereid. Door kennis te delen en onderwerpen onder de aandacht te brengen, levert DINL een bijdrage aan de ontwikkeling van Nederland als digitale economie.”

Samenwerkingspartner

“Als DINL zijn we blij met Ynvolve als samenwerkingspartner. Ynvolve heeft hoogstaande kennis over datacenter- en cloudtechnologie in huis en is een van de toonaangevende leveranciers in de sector. Door hun hands-on ervaring in onze industrie zijn ze zich bewust van het grote belang van onze digitale infrastructuur en weten ze wat er moet gebeuren wil Nederland in het internationale digitale domein een blijvende rol spelen. Ynvolve is met die kennis van zaken een waardevolle sparringpartner voor digitale vraagstukken”, verduidelijkt Michiel Steltman, Managing Director van DINL.

Zoeken
Related
nieuws
Mei-inzet
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Website-inzet-april
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
DINL oktober
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...