Stichting Fiber Carrier Association (FCA) opgericht

Op 7 maart is de stichting Fiber Carrier Association (FCA) bij de notaris opgericht. Hierbij waren de voorzitter Rick van Fucht (Relined Fiber Network), Secretaris Peter Oskam (Rekam), Penningmeester Niels van der Pluijm (Breedband Tilburg) en Directeur Andrew van der Haar aanwezig.

Het ultieme doel van de FCA is alle glasvezelcarriers van Nederland te verenigen en één centrale vraagbaak te creëren voor alle betrokkenen. De FCA heeft reeds een tiental carriers gemobiliseerd en de belangstelling bij de andere partijen voor het initiatief is groot.

Initiatiefnemers Rick van Fucht en Andrew van der Haar geven aan dat Nederland een luxe positie in de wereld heeft als het gaat om telecominfrastructuur. Het is zeker één van de redenen waarom grote internationale bedrijven zich in Nederland vestigen. Echter door de vele initiatieven kan de markt zó versnipperd raken, dat tegelijkertijd het risico bestaat dat de samenhang en structuur ontbreekt.

Het bestuur en de directie hebben inmiddels al vele gesprekken gevoerd met geïnteresseerden in de branche. Tijdens deze gesprekken kwam het gebrek aan structuur en eenheid in de glasvezelbranche duidelijk naar voren en ontvingen zij al veel positieve reacties over het initiatief om dit aan te pakken.

De visie van de FCA:
Het beschikbaar maken van breedband in Nederland voor ieder bedrijf en/of huishouden. Door centrale samenwerking tussen de netwerken kan de glasvezelbranche deze toegankelijkheid bereiken en tevens de kwaliteit van de infrastructuur voor heel Nederland bevorderen. De FCA wil ervoor zorgen dat er één stem is voor alle bestaande en nieuwe glasvezelinitiatieven in Nederland.

Officiële start:
Op vrijdag 18 maart vond de eerste officiële deelnemersbijeenkomst van de FCA plaats bij Radio Kootwijk. In 1929 werd op deze locatie de radiotelefoondienst geopend met de woorden van voormalig Koningin Emma ‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’ Het eerste gesprek met Nederlands-Indië was een feit. Sinds die tijd is er heel veel veranderd. Met de oprichting van de FCA willen wij uitzenden ‘Hallo Nederland, hier de FCA, hoort u ons?’

Over Andrew van der Haar:
Functie: Directeur Datacenter Groningen B.V. / DGA Atlantis data B.V. / Directeur FCA
Sinds 1997 actief in de ICT sector. O.a. bij Advisie, Deco ICT Solutions en KPN op verschillende functies van Sales en Consultancy en Project management.
“In 2010 heb ik Atlantis data opgericht als telecom/ICT dienstverlener voor het B2B segment. In 2012 heb ik de Directie overgenomen van Datacenter Groningen te Zuidbroek. Als ondernemer kom ik vaak vraagstukken tegen die niet met de reguliere dienstverlening opgelost kunnen worden. Door een mix van toepassingen te maken en actief op zoek te gaan, vind ik toch altijd een mogelijkheid.”

Over Rick van Fucht:
Functie: Manager Business Development Relined Fiber Network / Voorzitter FCA
Sinds 1996 actief in de telecommarkt. Destijds bij Vodafone en kwam in 2009 voor Relined te werken.
“Door opgedane ervaringen tijdens mijn functie bij Relined Fiber Network, wilde ik het initiatief voor de FCA graag met beide handen aangrijpen. Tot nu toe hebben de meeste lokale, regionale en nationale netwerken altijd zaken met Relined willen doen, omdat ons bedrijf nooit managed services, colocatie, apparatuur en/of andere diensten is gaan leveren. Hierdoor is het zakendoen in dit segment altijd transparant gebleven.”

Wilt u meer weten over de FCA? Kijk dan op www.fibercarriers.nl of neem contact met ons op via de mail a.vanderhaar@fibercarriers.nl

Zoeken
Related
nieuws
Schermafbeelding 2023-09-13 om 14.35.50
In november gaat Nederland naar de stembus in een periode waarin er grote maatschappelijke vraagstukken aan de orde zijn. Bestaande...
nieuws
Binnenhof
In aanloop naar Prinsjesdag roepen vertegenwoordigers van de digitale infrastructuur sector het kabinet op tot de realisatie van een ‘Nieuwe...
nieuws
The Hague
Stichting DINL heeft samen met de Vereniging van Registrars gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te reageren op de Interconsultatie over...