DINL licht mainport dynamiek digitale infrastructuur toe aan bewindslieden Saudi-Arabië

Op 30 november j.l. was DINL directeur Michiel Steltman een van drie internationale experts die in Dubai spraken voor een overheidsdelegatie van drie ministeries van het KSA (Kingdom of Saudi Arabia). Saudi-Arabië oriënteert zich op modernisering van de samenleving en industrie en in hun beleid is een prominente plaats ingeruimd voor digitalisering en voor stimulering van ontwikkelingen in samenleving en economie door investeringen in digitale infrastructuur.

Aanleiding voor de uitnodiging was de informatie in de drie rapporten van die in opdracht van DINL en/of deelnemers en partners in 2013, 2014 en 2016 zijn geschreven over de rol en betekenis van de digitale infrastructuur en digitale mainport. Daarin poneerden we als sector de stelling dat de economische dynamiek van de digitale online wereld in Nederland precies zo functioneert als die van onze fysieke mainports: Schiphol en de Rotterdamse haven.

DINL is blij met de mogelijkheid om de kennis en expertise die Nederland op dit gebied heeft internationaal uit te mogen dragen. En zo een bijdrage te mogen leveren aan modernisering en economische groei in andere landen. Maar er is ook een belang voor onze eigen economie. Landen met een goede toegang tot het internet vergroten de digitale wereldwijde afzetmarkt voor data en diensten. Het gaat dan natuurlijk ook om data die zich in Nederland bevindt en diensten die uit Nederlandse datacenters worden geleverd. Dat brengt andere landen verder, en stimuleert onze digitale mainport.

Het drukt ons ook zelf met de neus op de feiten. Het mainport model heeft vele randvoorwaarden, die allemaal aanwezig moeten zijn om dat ecosysteem verder te laten groeien. De interesse van landen met digitale ambities laat daarom ook zien dat we in Nederland niet stil moeten blijven zitten, vanuit het gevoel dat we de beste zijn. Geen enkele voorsprong blijft zonder inspanning op de lange termijn bestaan. DINL zal daarom de knelpunten in ons eigen land blijven adresseren. Om groei ook op langere termijn te borgen, om hoog in de internationale lijsten te blijven staan, en om de opkomende landen voor te blijven.

Zoeken
Related
nieuws
Mei-inzet
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Website-inzet-april
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
DINL oktober
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...