Laden Agenda

Webinar – Digitale Soevereiniteit

7 oktober 2021 16:00 — 16:45

Nederland heeft een heldere visie op de Nederlandse digitale infrastructuur nodig. Daarom gaan we in het najaar met elkaar om tafel: Europese Commissie, politici, ministeries, provincies, gemeenten, telecombedrijven, datacenters en techbedrijven. iBestuur, Dutch Datacenter Association (DDA) en de stichting Digitale infrastructuur Nederland (DINL) organiseren een congres over ‘Digitale infrastructuur en Data-economie’. In de aanloop naar dit congres organiseren we een aantal webinars. Het eerste webinar vindt plaats op donderdag 7 oktober 2021 en staat in het teken van digitale soevereiniteit.

Digitale Soevereiniteit

Onze digitale autonomie staat onder druk en dat raakt het hart van de Nederlandse samenleving; we worden steeds afhankelijker van de digitale infrastructuur die in handen is van een aantal grote buitenlandse marktspelers. Dit kan grote gevolgen hebben voor onze nationale en economische veiligheid en daarmee het verdienvermogen van Nederland. Welke keuzes moeten er worden gemaakt?

Om vergelijkbare functionaliteit te kunnen bieden en tot integratie van diensten binnen een ecosysteem te komen, zullen brede coalities met bedrijven uit verschillende sectoren moeten ontstaan. De infrastructuur die ten grondslag ligt aan deze open ecosystemen kan het karakter krijgen van een nutsfunctie en door (semi-)publieke partijen worden beheerd.

Meer informatie een aanmelden

 

Gegevens

Datum:
07-10-2021
Tijd:
16:00 - 16:45
Site:
https://congresdigitaleoverheid.nl/

Organisatoren

Stichting DINL
iBestuur
Dutch Data Center Association

Locatie

Online

Gerelateerde evenementen

No data was found