Laden Agenda

Webinar – Datacenters en energietransitie

25 november 2021 16:00 — 16:45

Nederland heeft een heldere visie op de Nederlandse digitale infrastructuur nodig. Daarom gaan we in het najaar met elkaar om tafel: Europese Commissie, politici, ministeries, provincies, gemeenten, telecombedrijven, datacenters en techbedrijven. iBestuur, Dutch Datacenter Association (DDA) en de stichting Digitale infrastructuur Nederland (DINL) organiseren een congres over ‘Digitale infrastructuur en Data-economie’. In de aanloop naar dit congres organiseren we een aantal webinars. Het tweede webinar vindt plaats op donderdag 25 november 2021 en staat in het teken van datacenters en energietransitie.

Datacenters en energietransitie

De voorraad fossiele energie op onze planeet raakt op, gaswinning in Nederland dient te stoppen en de overdadige CO2 uitstoot veroorzaakt klimaatverandering. Het Akkoord van Parijs en ons eigen Klimaatakkoord geven steeds meer dwingende voorschriften om de energietransitie te versnellen.

Inzetten op datadeling en AI vraagt om enorme hoeveelheid computercapaciteit. En daarmee energiecapaciteit. Tegelijk moet een energietransitie gerealiseerd worden naar duurzaam opgewekte stroom. Milieucommissie onderzoeken milieu-effecten en schorten vergunningen op. Waar zijn de datacenters, samen met overheden, toe in staat?

In dit webinar worden onder andere de onderstaande thema’s behandeld:

  • Is er wel onvoldoende ruimte in Nederland om de energietransitie te realiseren? Er is een centraal plan nodig.
  • De datacentersector, onderzoeksinstellingen, overheden en netbeheerders werken samen om groei van het aantal datacenters mogelijk te maken. Er is een ‘routekaart’ opgesteld met plannen voor de uitbreiding tot 2030. Dialoog komt echter moeizaam op gang.

Meer informatie een aanmelden

Gegevens

Datum:
25-11-2021
Tijd:
16:00 - 16:45
Site:
https://congresdigitaleoverheid.nl/

Organisatoren

Stichting DINL
iBestuur
Dutch Data Center Association

Locatie

Online

Gerelateerde evenementen

No data was found

Geef een reactie