Laden Agenda

Webinar – Data-economie

20 januari 2022 16:00 — 16:45

Nederland heeft een heldere visie op de Nederlandse digitale infrastructuur nodig. Daarom gaan we in het najaar met elkaar om tafel: Europese Commissie, politici, ministeries, provincies, gemeenten, telecombedrijven, datacenters en techbedrijven. iBestuur, Dutch Datacenter Association (DDA) en de stichting Digitale infrastructuur Nederland (DINL) organiseren een congres over ‘Digitale infrastructuur en Data-economie’. In de aanloop naar dit congres organiseren we een aantal webinars. Het derde webinar vindt plaats op donderdag 20 januari 2022 en staat in het teken van de data-economie.

Data-economie

Een sterke digitale infrastructuur is de basis voor onze toekomstige economie. Met de inzet van digitale technologie en data kunnen we economische waarde creëren. Nederland is een magneet voor techbedrijven, o.a. dankzij de grote concentratie van datacenters, en staat bekend als de ‘Digital Gateway to Europe’. Deze digitale mainport kent inmiddels hogere groeicijfers en een grotere economische impact dan Schiphol of de Rotterdamse haven. En ook provincies investeren in de data-economie. Maar de internationale concurrentie ligt op de loer. Om koploper te blijven, moeten we investeren en innoveren.

In dit webinar worden onder andere de onderstaande vragen behandeld:

  • Kunnen we een nationale groeistrategie formuleren voor de digitale hub (mainport)
  • Hoe kunnen we een structureel overleg realiseren tussen overheid en markt om knelpunten te identificeren en beleid te ontwikkelen om deze aan te pakken.
  • Welke investeringen en innovaties zijn nodig?

 

Meer informatie en aanmelden

Gegevens

Datum:
20-01-2022
Tijd:
16:00 - 16:45
Site:
https://congresdigitaleoverheid.nl/

Organisatoren

Stichting DINL
iBestuur
Dutch Data Center Association

Locatie

Online

Gerelateerde evenementen

No data was found

Geef een reactie