Laden Agenda

Online seminar – ICT’er en digicoach

12 mei 2020 15:00 — 17:00

Gebrek aan digitale vaardigheden in de zorg kost zorgverleners tijd en zorgt voor fouten, onzekerheid en stress. Het vertraagt ook de adoptie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg goed en toch betaalbaar te houden. De coalitie Digivaardig in de zorg agendeert dit knelpunt al jaren en ondersteunt zorgorganisaties bij het digivaardiger maken van hun medewerkers.

Een effectieve manier om de digivaardigheid van zorgprofessionals te verbeteren, is de inzet van digicoaches. Dit is een relatief nieuwe rol waarin mensen met (iets) meer digitale vaardigheden mensen die nog minder digivaardig zijn helpen. Ook ICT’ers (m.n. applicatiebeheerders en helpdeskmedewerkers) spelen vanuit hun functie een rol in het digivaardiger worden van de medewerkers van zorgorganisaties.

Bij ICT’ers in de zorg merkt de coalitie Digivaardig in de zorg veel interesse voor het concept van digicoach. Maar er zijn veel vragen over hoe digicoaches en zorg-ICT’ers zich precies tot elkaar verhouden. Wie doet precies wat? Hoe werken ze effectief samen? Hoe kunnen ze elkaar versterken? Hoe organiseer (financier) je dat in een organisatie?

Op 12 mei organiseert de coalitie Digivaardig in de zorg een online seminar voor digicoaches én zorg-ICT’ers waarin ze samen op zoek gaan naar de antwoorden op deze vragen. Deze antwoorden gaan ze daarna publiceren, zodat zoveel mogelijk zorgorganisaties er iets aan hebben.

Meer informatie en aanmelden

Gegevens

Datum:
12-05-2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Site:
https://ecp.nl/agenda/icter-en-digicoach-hoe-word-je-een-sterk-team/

Locatie

Online seminar

Organisator

coalitie Digivaardig in de zorg

Gerelateerde evenementen

No data was found