Laden Agenda

Nationaal Algoritme Debat

13 november 2019 15:30 — 18:30

Na het succes van de eerste editie in 2018 organiseren VKA en Totta Data Lab ook in 2019 weer Het Nationaal Algoritme Debat! Vorig jaar ging het over de kansen en bedreigingen van algoritmes. Lees de terugblik of bekijk de aftermovie om een indruk te krijgen van de eerste editie.

In het afgelopen jaar was er weer veel aandacht voor de ontwikkeling en het gebruik van algoritmes. Zowel in de Tweede Kamer als breder in maatschappij, maar ook in de media: ‘De overheid gebruikt op grote schaal voorspellende algoritmes, risico op discriminatie’, aldus de NOS in mei van dit jaar. Belangrijke vraagstukken en wrijvingspunten hierbij gaan over transparantie, privacy en toezicht. Zo werd de regering in mei verzocht een richtlijn te ontwikkelen voor algoritmegebruik door overheden. Daarnaast dient zij een voorstel uit te werken over het toezicht op deze algoritmes.

Genoeg redenen dus om dit jaar opnieuw met elkaar in discussie te gaan over algoritmes. Ook dit jaar zijn er tijdens het Nationaal Algoritme debat weer interessante sprekers aanwezig, uit zowel politiek, wetenschap en bedrijfsleven. Zo zullen o.a. Jan Middendorp (VVD), Melanie Peters (Rathenau Instituut) met elkaar debatteren.

Programma:

15.30 – inloop
16.00 – opening & welkomstwoord – André Hendriks
16:15 – debat
18.00 – borrel

Meer informatie en aanmelden voor het Nationaal Algoritme Debat

Gegevens

Datum:
13-11-2019
Tijd:
15:30 - 18:30
Site:
https://www.vka.nl/evenement/het-nationale-algoritme-debat/

Locatie

Dauphine
Prins Bernhardplein 175
Amsterdam, 1097 BL Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

VKA en Totta Data Lab

Gerelateerde evenementen

No data was found