Laden Agenda

GAIA-X sessie

7 december 2020 15:00 — 16:30

Op maandag 7 december is er weer een plenaire online meeting van de GAIA-X, Cloud Infrastructure Coalition (CIC). Het Nederlandse initiatief dat nauw samenwerkt met de Europese GAIA-X organisatie. Daarin worden door een grote groep deelnemers veel zaken besproken. De volgende sessie staat ingepland van 15.00 tot 16.30 uur.

Wilt u bij deze sessie zijn? Het is zeker nog niet te laat om je als organisatie aan te sluiten bij dit initiatief. Stuur een mail naar Ruud Alaerds of neem contact op met Bjorn Hakansson van TNO en meld u aan!

Over GAIA-X

In 2019 is in Europa door de verschillende Europese overheden waaronder Duitsland en Frankrijk een nieuw initiatief gelanceerd met de naam GAIA-X. GAIA-X is bedoeld om cloud en edge diensten van Europese aanbieders te verenigen in een data-infrastructuur met gemeenschappelijke regels, normen en technologieën. Organisaties die deelnemen aan GAIA-X moeten deze regels en normen naleven en leveren diensten op basis van technologieën die door alle deelnemers van GAIA-X worden onderschreven. Concreet betekent dit dat dienstenleveranciers mogelijk bepaalde garanties zullen (moeten) geven over dataprivacy, lokalisering, het wel of niet toepassen van bepaalde technologieën voor specifieke doeleinden etcetera.

Lees meer over GAIA-X

Gegevens

Datum:
07-12-2020
Tijd:
15:00 - 16:30

Organisator

DHPA | Trusted Cloud Experts
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Gerelateerde evenementen

No data was found