Laden Agenda

Congres Digitale infrastructuur en Data-economie

10 maart 2022 10:00 — 18:00

iBestuur, Dutch Datacenter Association (DDA) en de stichting Digitale infrastructuur Nederland organiseren op donderdag 10 maart 2022 een congres over ‘Digitale infrastructuur en Data-economie’. In de ochtend staan plenaire sprekers en debat centraal en in de middag zes overlegtafels. Van de resultaten van het congres wordt een speciale uitgave gemaakt en gepubliceerd via iBestuur.

Digitale overheid

Europa rolt ambitieuze plannen uit op het gebied van datadeling. De toegang tot de groeiende hoeveelheid gegevens en het vermogen om ze te gebruiken zijn onmisbaar voor de innovatie en groei. Nederland wordt gezien als de ‘Digital Gateway to Europe’. Onze digitale infrastructuur behoort tot een van de beste ter wereld. Nog wel…

Ambities genoeg, maar op tal van plaatsen in Nederland staat de noodzakelijke versterking van de digitale infrastructuur onder druk. Om de Europese én Nederlandse ambities op het gebied van de data-economie mogelijk te maken is structurele aandacht nodig voor onze infrastructuur die het allemaal mogelijk moet maken. Maar er gaan geluiden op om er – met het oog op de gewenste digitale soevereiniteit – een nutsvoorziening van te maken. Aan de andere kant horen we dat de Rijksoverheid geen verantwoordelijkheid wil nemen voor een landelijke dekking van glasvezel in Nederland. En gemeenten en provincies ‘knokken’ met datacenters en techbedrijven over de regels voor vestiging van nieuwe voorzieningen en noodzakelijke energietransities. Nederland heeft een heldere visie op de digitale infrastructuur nodig. Daarom gaan we met elkaar om tafel!

Meer informatie en het programma

Gegevens

Datum:
10-03-2022
Tijd:
10:00 - 18:00
Site:
https://congresdigitaleoverheid.nl/

Locatie

Omgeving Den Haag

Organisatoren

Stichting DINL
iBestuur
Dutch Data Center Association

Gerelateerde evenementen

No data was found

Geef een reactie