Laden Agenda

Conferentie Nederland Digitaal 2020

16 – 19 maart 2020 8:00 — 17:00

Onze samenleving en onze economie digitaliseren. Dit brengt niet alleen kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Op verzoek van de Tweede Kamer organiseert het kabinet daarom jaarlijks de Conferentie Nederland Digitaal. Dat doet het kabinet in samenwerking met het bedrijfsleven, wetenschap en maatschappelijke organisaties.

De succesvolle eerste conferentie was in maart 2019 in Hilversum. Er is kennis uitgewisseld, gedebatteerd over ethisch digitaliseren en het Beraad Nederland Digitaal is voor het eerst bijeengekomen. Daarnaast zijn handen ineen geslagen om richting te geven aan technologische ontwikkelingen die onze maatschappij en de economie in snel tempo veranderen. Bekijk alle opbrengsten van de eerste Conferentie Nederland Digitaal.

De tweede editie gaat plaatsvinden in het MartiniPlaza in Groningen, van 16 tot 19 maart 2020.

Programma Conferentie Nederland Digitaal 2020

Tijdens de conferentie worden de resultaten van een jaar digitalisering getoond. Dit wordt gedaan aan de hand van de prioriteiten in de Nederlandse Digitaliseringsstrategie 2.0. Er wordt gewerkt aan:

 • opschaling van alle initiatieven
 • pilots en good practices gericht op innovatie
 • ruimte voor talent
 • borging van veiligheid
 • bescherming van publieke waarden

Daarnaast wordt gezorgd dat zichtbaar is waar digitalisering in Nederland verantwoord wérkt. Waar de startschoten zijn gelost om initiatieven op grote schaal uit te rollen, waar er nieuwe verbindingen tussen groepen zijn gecreëerd en waar maatschappelijke discussie met publiek en politiek wordt gevoerd over maatschappelijk verantwoord digitaliseren

De Conferentie Nederland Digitaal 2020 is een vierdaags evenement dat bestaat uit de meerdere onderdelen. Ten eerste vindt op maandag de Digitaal Talent Dag plaats, met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in een coördinerende rol. Vervolgens op dinsdag en woensdag ICT.OPEN, de internationale wetenschapsconferentie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). En op donderdag Nederland Digitaal Dag, verzorgd door:

 • ministerie van EZK
 • ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
 • ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)

De Digitaal Talent Dag op maandag 16 maart zal gewijd zijn aan het ontwikkelen en behouden van digitaal talent in Nederland in al zijn facetten. Van digitale vaardigheden voor het dagelijks leven en soft skills voor de digitalisering van sectoren, tot innovatieve Research & Development en toponderzoek. Het gaat onder andere over onderwijs, werkgelegenheid, loopbaanontwikkeling en nog veel meer.

Tijdens de conferentie zullen er diverse events in de stad en de regio zijn. Deze events zijn voor inwoners en ondernemers door Noordelijke initiatiefnemers, waaronder een avondprogramma, georganiseerd door gemeente Groningen, provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en verschillende samenwerkingsverbanden in Noord-Nederland. Gedurende de conferentie zal in MartiniPlaza een doorlopende innovatiemarkt zijn met wisselende stands gericht op de doelgroepen van de verschillende conferentiedagen.

Doelgroepen

Alle groepen die bepalend zijn voor digitalisering in Nederland komen in deze week bijeen. De conferentie richt zich op deelnemers van verschillende achtergronden zoals:

 • overheden
 • bedrijven
 • kennisinstellingen
 • onderwijs en maatschappelijke organisaties

De deelnemers zijn actief in zowel ontwikkeling als toepassing van digitale technologie of zijn gebruikers daarvan zijn of stellen beleidsmatige kaders voor digitalisering.

Aanmelden

Kijk op de aanmeldpagina hoe u zich kunt aanmelden voor de conferentie Nederland Digitaal 2020

Gegevens

Begin:
16-03-2020 08:00
Einde:
19-03-2020 17:00
Site:
https://www.nederlanddigitaal.nl/conferentie-nederland-digitaal

Organisator

Nederland Digitaal

Locatie

MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
Groningen, 9727 KB Nederland
+ Google Maps

Gerelateerde evenementen

No data was found