Marijn van Vliet per 1 januari directeur DINL

DINL krijgt op 1 januari 2025 een nieuwe managing director. Marijn van Vliet is straks het nieuwe gezicht en de nieuwe stem van de Nederlandse digitale-infrastructuursector. We stellen hem aan u voor. Tot nu die tijd werken Marijn van Vliet en Michiel Steltman samen aan een warme overdracht.

Wisseling van de wacht
Na bijna tien jaar stopt Michiel Steltman dus als directeur van DINL. Verderop in deze nieuwsbrief blikt hij terug op deze periode. Met Marijn van Vliet treedt een opvolger aan die zeer thuis is in de dossiers waarop DINL actief is. Hij was onder meer zes fractiemedewerker en teamleider in de D66-fractie en werkte daar nauw samen met voormalig Kamerlid Kees Verhoeven. Van Vliet is daardoor goed vertrouwd met het spanningsveld tussen digitale innovatie en politieke beleidsvorming. Na zijn Kamerwerk richtte Van Vliet zijn eigen PA-bureau op: Van Vliet Public Affairs.

Nadruk op economische agenda
Van Vliet begint met een vol bureau. Hij zal zich nadrukkelijk richten op de economische agenda. Van Vliet: ‘DINL speelt een constructieve en verbindende rol bij het versterken van de digitale-infrastructuursector en het waarborgen van een open, vrij en veilig internet. Ik treed met veel plezier in de voetsporen van Michiel en zal zijn waardevolle werk met naar ik hoop dezelfde toewijding voortzetten. Er zijn grote uitdagingen om ervoor te zorgen dat de sector haar economische positie kan bestendigen en uitbreiden en er tegelijkertijd zorg voor te dragen dat deze goed functioneert voor onze economie, onze strategische autonomie en onze publieke waarden. Als directeur wil ik met volle inzet en met uitgestoken hand concrete oplossingen aandragen voor de kansen en uitdagingen die voor ons liggen.’

U kunt Marijn van Vliet bereiken via mvanvliet@dinl.nl.

 

Het team van DINL per 1-1-2025

Directie en bestuur van DINL bestaan vanaf januari uit de volgende personen:

Peter van Burgel (CEO AMS-IX) voorzitter
Octavia de Weerd (directeur NBIP) penningmeester
Ron Augustus (COO SURF) secretaris
Roelof Meier (CEO SIDN) bestuurslid
Marijn van Vliet directeur DINL

Zoeken
Related
nieuws
eab4d8cd-acb9-81d5-835e-683e8a1215e5
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Mei
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Website-inzet-april
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...