Uitnodiging Nationale Debat over Digitalisering op 13 november in Nieuwspoort

Op maandag 13 november vindt van 15.00 tot 18.00 uur (inclusief borrel) het eerste Nationale Debat over Digitalisering plaats bij Nieuwspoort. Verschillende (kandidaat-)Kamerleden gaan onder leiding van oud-Kamerlid Kees Verhoeven met elkaar in gesprek over het belang van digitalisering en de standpunten van verschillende partijen. Het debat wordt georganiseerd door een consortium van organisaties die zich bezighouden met digitalisering.

Waarom dit debat?

Digitalisering beïnvloedt elk aspect van ons dagelijks leven: van economische groei en (andere vormen van) werkgelegenheid tot privacy, cybersecurity, digitale inclusie en vaardigheden van jong tot oud. Daarnaast hebben nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie en de rol van (regulering uit) Europa steeds meer invloed op onze maatschappij. Dit komt maar beperkt terug in de concept-partijprogramma’s van de meeste politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 22 november.

Standpunten verschillende Kamerleden en partijen

Dit debat biedt dus een unieke gelegenheid om te horen hoe landelijke politici aankijken tegen de kansen (eerste ronde) en bedreigingen (tweede ronde) van een gedigitaliseerde maatschappij. Kamerleden van BBB, GroenLinks/PvdA, D66, VVD en NSC hebben inmiddels bevestigd te komen.

Aanmelden

Ja, ik kom op 13 november naar Den Haag
Let op: door vele aanmeldingen en de beperkte capaciteit in Nieuwspoort is er inmiddels een wachtlijst.

Zoeken
Related
nieuws
Mei-inzet
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Website-inzet-april
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
DINL_digitaal_kamerlid_van_het_jaar
Den Haag, 17 november 2023 – Barbara Kathmann is tijdens het 25e ECP Jaarfestival uitgeroepen tot het Meest Digibewuste Kamerlid...