Een nieuw tijdperk voor AMS-IX: oprichter en CEO Job Witteman vertrekt bij het bedrijf

Na 17,5 jaar vertrekt Job Witteman bij AMS-IX per 1 oktober aanstaande. De oprichter van ’s werelds grootste internetknooppunt vertrekt op het hoogtepunt van de ontwikkeling van het bedrijf, dat ook het afgelopen jaar opnieuw met 30% groeide. Het bedrijf realiseerde in dezelfde periode een omzetstijging van 15%. Het huidige managementteam, bestaande uit CTO Henk Steenman, CFO Saskia Poelman en CCO Jesse Robbers, zal op interim basis de verantwoordelijkheden van de CEO overnemen en de organisatie leiden tot er een definitieve vervanging is gevonden. De heer Witteman zal dit proces ondersteunen.

AMS-IX is uitgegroeid tot het grootste internetknooppunt ter wereld, met meer dan 900 klanten, 7 internet exchanges in diverse delen van de wereld en een piek internet verkeer van 5.5 Tbps. Bovendien wordt ze door de Nederlandse Overheid gezien als de derde mainport samen met luchthaven Schiphol en de Rotterdamse haven. Dit laat zien dat AMS-IX als digitale sector voor vol wordt aangezien.

Job Witteman zegt: “Na 17,5 jaar bij het bouwen van AMS-IX betrokken te zijn geweest is het tijd voor mij persoonlijk nieuwe uitdagingen te zoeken, en wil ik kijken waar ik waarde kan toevoegen met mijn kennis en ervaring. Met groot vertrouwen kan ik nu vertrekken, wetende dat het bedrijf in topconditie is. Ik ben erg trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Ik heb het internet zien groeien vanaf het moment dat het nog in de kinderschoenen stond tot een plek waar mensen internet hebben op hun mobiele telefoon en niemand zich meer een wereld zonder kan voorstellen. Ik ben zeer trots dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren en kijk met veel plezier terug op een prachtige carrière in deze nog steeds snelgroeiende markt! Ik heb er alle vertrouwen in dat AMS-IX haar leidende positie voor de komende jaren zal blijven behouden.”

Sylvie LaPerrière, voorzitter van de raad van commissarissen van AMS-IX voegt hieraan toe: “Wij zijn dankbaar voor de bijdrage van Job aan AMS-IX: met een fantastisch team heeft hij een sterke organisatie gebouwd die een belangrijke rol speelt in de wereldwijde digitale economie en de internetinfrastructuur. We begrijpen en respecteren zijn beslissing om te vertrekken en wensen hem het beste voor de toekomst. We zullen op zoek gaan naar een opvolger die samen met het bestaande managementteam voor de komende vijf jaar en verder een strategie voor AMS-IX kan ontwikkelen en implementeren.”

Korte biografie van Job Witteman, CEO AMS-IX

De heer Witteman is sinds 2000 oprichter en CEO van AMS-IX. In die hoedanigheid was hij een van de oprichters van Euro-IX, een platform voor Europese internetknooppunten. Voor hij als CEO bij AMS-IX begon, was hij in 1997 de oprichter van de AMS-IX Vereniging. Tevens is hij mede-oprichter en bestuurder van DINL; de vereniging van de digitale infrastructuur in Nederland. Hij is daarnaast lid van de Amsterdam Economic Board en maakt onderdeel uit van de ledenraad van Rabobank Amsterdam.

Voor zijn carrière bij AMS-IX was hij Senior Marketing Executive bij UPC (Liberty / UCG) en GlobalOne/France Telecom. Voor beide bedrijven heeft hij het (Europese) Internet Service portfolio geïnitieerd.

Meneer Witteman was tevens betrokken bij de oprichting van de eerste pan-Europese commerciële ISP EUnet. Hij is afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam (UvA) in Computational linguistics.

Noot: dit bericht is overgenomen van de website van DINL deelnemer AMS-IX

Zoeken
Related
nieuws
DINL oktober
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...
nieuws
Uitnodiging-2
Op 22 november vindt in perscentrum Nieuwspoort het Nationale Debat over Digitalisering plaats.
nieuws
digitale-sector
Met DINL Update doe ik verslag van mijn recente activiteiten en ander nieuws. Daarmee blijf je als achterban op de...