Dag van de Domeinnaam 2018

Thema: de toekomst van de domeinnaam.

Igor Beuker is op 7 juni 2018 keynote spreker tijdens de Dag van de Domeinnaam in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Gedurende de vierde editie van dit jaarlijkse evenement houdt hij de domeinnaambranche een kritische spiegel voor. Heeft de domeinnaam nog wel een toekomst? Dat is de vraag die deze dag centraal staat. Diverse sprekers geven hierover hun mening. Tijdens de Dag van de Domeinnaam worden eveneens de prestigieuze RegiStar Awards uitgereikt, waarvoor momenteel de nominaties worden ingediend.

De Dag van de Domeinnaam is hét jaarlijkse event van de Vereniging van Registrars (VvR) waar .nl registrars, hostingbedrijven en andere branchegenoten elkaar ontmoeten en debatteren over domeinnamen, internetontwikkelingen, techniek, security en andere gerelateerde actualiteiten.

Het centrale thema in 2018 is “De toekomst van de Domeinnaam”. Via diverse sprekers en een forumdiscussie hopen we een goed beeld van die toekomst te vormen. Ligt er een mooie toekomst in het verschiet dankzij de introductie van veel nieuwe TLD’s? Of zorgt de sterke invloed van Google en Facebook ervoor dat domeinnamen minder belangrijk zijn?

Nomineren voor RegiStar Awards

De RegiStar Awards worden sinds 2015 uitgereikt tijdens de Dag van de Domeinnaam. De Awards worden toegekend aan organisaties of personen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor het .NL domein. Er zijn drie categorieën: 1) de .NL Registrar, 2) de .NL Reseller, 3) de .NL-Supporter. Tot 13 april 2018 kunnen bedrijven of personen via een formulier op dagvandedomeinnaam.nl worden genomineerd. Vanaf 1 mei kan iedereen zijn stem uitbrengen op de  genomineerden.

Uitnodiging voor deelname Dag van de Domeinnaam

Registrars, branchegenoten, hostingbedrijven en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan het event deel te nemen. Tickets kunnen besteld worden via dagvandedomeinnaam.nl. Deelname is kosteloos.

Datum                  : 7 juni 2018
Tijd                        : 14:00 – 20:00
Locatie                 : Het Spoorwegmuseum Utrecht
Website               : dagvandedomeinnaam.nl

Over de Dag van de Domeinnaam en de VVR

De Dag van de Domeinnaam wordt sinds 2014 georganiseerd door de Vereniging van Registrars (VvR). De VvR verenigt meer dan 1.000 zelfstandige registrars van het Nederlandse .nl domein in een unieke club die bestaat uit een bundeling van de individuele kwaliteiten van haar leden. De VvR verbindt deze registrars, waarmee de kennis en ervaring over domeinen samenkomt en gedeeld kan worden. De VvR behartigt daarmee proactief de belangen van haar leden.

Voor meer informatie kunt u terecht op dagvoordedomeinnaam.nl.

Zoeken
Related
nieuws
Binnenhof
In aanloop naar Prinsjesdag roepen vertegenwoordigers van de digitale infrastructuur sector het kabinet op tot de realisatie van een ‘Nieuwe...
nieuws
The Hague
Stichting DINL heeft samen met de Vereniging van Registrars gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te reageren op de Interconsultatie over...
nieuws
Deltawerken
In een interview met Computer Weekly vertelt Michiel Steltman, directeur van stichting DINL, waarom de Nederlandse economie gevaar loopt door...